Noord-Holland

NL
V

Sluisdijkbuurt Den Helder is het zat: grofvuil ligt al weken op straat

16 april 2018, 18.04 uur · Aangepast 16 april 2018, 19.00 uur

DEN HELDER Bewoners van de Sluisdijkbuurt in Den Helder zijn het zat. Al weken liggen er banken, stoelen, een glasplaat en ander grofvuil in de Langestraat. Ondanks de vele meldingen heeft afvalverwerker HVC de spullen nog niet opgehaald. "Het begint gevaarlijk te worden, want hier spelen ook gewoon kinderen."

De ondergrondse vuilcontainers aan de Langestraat in het centrum van Den Helder zijn propvol. Eromheen staan oude banken, stoelen, een glasplaat, tuinafval en tientallen vuilniszakken. "Het ligt er nu bijna drie weken", vertelt Mario van Eldijk Bouwens. Hij heeft het al meerdere keren vergeefs gemeld bij de gemeente en afvalverwerker HVC en nu probeert Mario het via social media en de media.

Lees ook: Dunne afvalzakken zijn een doffe ellende voor Den Helder

De buurt heeft al jaren last van ophopend vuil in de straat. Dat doen de bewoners toch zelf? "Als er iets staat hebben buurtbewoners al gauw de neiging er nog iets bij te zetten. Maar er komen ook mensen uit andere buurten van Den Helder om hier hun spullen neer te zetten. HVC zou daar beter op moeten controleren."

Geweldig
Als Mario begint over mogelijke oplossingen voor het probleem, klinkt om de hoek het geronk van een vrachtwagentje: het zijn medewerkers van HVC. "Ik vind dit geweldig. Ik raad iedereen aan om via social media de HVC te berichten om dit soort problemen te voorkomen. Het ruimt lekker op, zo."

NH / Jurgen van den Bos