Sport

Ajax en supportersvereniging keuren gedrag fans af

16 april 2018, 17.13 uur

Inter Visual Studio
Inter Visual Studio

AMSTERDAM - AMSTERDAM De supportersvereniging van Ajax heeft het gedrag van supporters afgekeurd, die de spelersbus van Ajax tegenhielden bij terugkomst bij de ArenA, na het 3-0 verlies tegen PSV. Ze sloegen en schopten tegen de bus en eisten uitleg van de directie, trainer en spelers. Uiteindelijk stonden algemeen directeur Edwin van der Sar en trainer Erik ten Hag de supporters te woord. De spelers kregen de nodige scheldkanonnades naar hun hoofd.

Directeur Fabian Nagtzaam van de supportersvereniging had geen goed woord over voor het gedrag van de supporters. "Van spelers en eigendommen blijf je te allen tijde af", zei Nagtzaam tegen NU.nl.

"Je komt niet aan onze spelers"
Hakim Ziyech stapte als een van de ersten uit en werd geduwd. Ajax reageerde met: "Je komt niet aan onze spelers. De emotie begrijpen we en delen we ook, want de wedstrijd was gisteren ronduit teleurstellend." De club zal de komende tijd gesprekken voeren, mogelijk ook met de supporters. De woordvoerder van AJax wilde het ook niet grote maken dan het is. "Het ging om één supporter."

Misdragingen in stadion
Ook in het stadion misdroegen supporters zich in het uitvak. Er werd een brandje gesticht en fakkels werden in een vak met PSV-supporters gegooid.