Noord-Holland

Voormalig leraar Joodse school ontkent seksueel misbruik leerlingen

16 april 2018, 15.19 uur · Aangepast 16 april 2018, 15.35 uur

Google Street View
Google Street View

AMSTERDAM - AMSTERDAM (AT5) Ephraim S., voormalig leraar van de orthodox-joodse scholengemeenschap Cheider in Amsterdam-Buitenveldert, heeft vandaag in de rechtbank verklaard geen ontucht te hebben gepleegd met leerlingen van die school.

Het Openbaar Ministerie verdenkt S. van het seksueel misbruiken van in totaal zes leerlingen, waarvan er twee jonger waren dan twaalf. De andere vier leerlingen waren nog geen zestien jaar oud.

Lees ook: 'Docent joodse school Amsterdam verkrachtte zeven kinderen'

De verdachte verklaarde vandaag dat hij de kinderen alleen bij hun schouders zou hebben aangeraakt. Maar volgens een van de slachtoffers zouden die massages veel verder gegaan zijn. Volgens hem zouden ook rug, billen, buik en geslachtsdeel gemasseerd zijn.

"Klappen uitgedeeld"
Een ander kind van de school heeft gezegd door S. verkracht te zijn en moest aan zijn geslachtsdeel zitten. "Er werden ook klappen uitgedeeld en foto's gemaakt, heeft het kind verklaard", aldus AT5-verslaggever Tessa Neijland.

Kort nadat de school S. in 2012 schorste vertrok hij naar Israël. Volgens de verdachte was hij niet op de vlucht, maar was al langer van plan om naar Israël te vertrekken. In 2016 werd hij door dat land aan Nederland uitgeleverd.

Lees ook: 'Minister moest Cheider dwingen tot aangifte van misbruik'

Voor de zaak zijn meerdere dagen uitgetrokken. Vanmiddag wordt er achter besloten deuren naar een compilatie gekeken van de verklaringen van de betrokken kinderen.