Ga naar Content
Noord-Holland

Zomers weer komt voor buitenzwembaden te vroeg: "Zijn nog niet klaar"

17 april 2018, 08.52 uur · Aangepast 17 april 2018, 16.51 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

NOORD-HOLLAND Met temperaturen ver boven de 20 graden, krijgen we te maken met een zomerse week. Maar als je deze week van plan bent om al een buitenzwembad op te zoeken, dan kom je van een koude kermis thuis. Het mooie weer komt voor de buitenbaden in Noord-Holland namelijk net te vroeg. Dat blijkt uit een rondgang van NH Nieuws.

"We willen het wel, maar het water is nog niet warm genoeg", antwoordt een medewerker van zwembad De Bever in Sint Pancras op de vraag of ze deze week vervroegd open gaan. "Het water heeft een week nodig om warm te worden, dat gaat niet lukken dus. Erg jammer", voegt ze daaraan toe.

Lees ook: 'Ook buitenzwembaden moeten rookvrij worden'

Bij bijna alle buitenbaden zitten ze nu vol in de voorbereidingen richting het buitenseizoen. Dat start op de meeste plekken ergens in de eerste twee weken van mei. Dat de temperatuur deze week de 25 graden aantikt, maakt geen verschil. "Helaas, we zijn nog niet klaar", luidt het antwoord bij zwembad Het Baafje in Heiloo. Ook bij zwembad 't Woudmeer in Opmeer kijken ze met gemengde gevoelens naar de vooruitzichten. "Het gaat praktisch niet, er ligt nog geen druppel water in en de binnenkant wordt nog geschilderd", laat de uitbater weten.

Lees ook: Traditionele 'hondenplons' sluit zomer buitenzwembad Aalsmeer af

Naast de voorbereidingen zijn er ook nog andere factoren die het eerder open gaan bemoeilijken. Zo moet er personeel opgeroepen worden en is er soms gewoonweg geen geld om het water sneller te verwarmen. "We zijn al twintig weken per jaar open, als daar dan nog weken bij komen, dan wordt het wel een duur verhaal", aldus Robbert van Meulem van Het Zwembad in Midwoud.

Voor de uitbaters van de buitenbaden rest er dus niets anders dan duimen dat het bij de start van het buitenseizoen net zo mooi weer is als nu. "Hopen dat er dan nog een beetje mooi weer over is", lacht een medewerkster van Zwembad De Vosse bij Beinsdorp.

Zie hieronder een overzicht van de weersvoorspellingen voor deze week: