Chocolatemakers gaat nieuwe fabriek bouwen in Amsterdamse Haven

16 april 2018, 12.55 uur · Aangepast 16 april 2018, 19.17 uur

chocolatemakers
chocolatemakers

AMSTERDAM - AMSTERDAM Eerlijke chocolade uit een eerlijke fabriek. Het nieuwe pand van Chocolatemakers moet duurzaam en zelfvoorzienend worden. Over een jaar moet de fabriek in de Amsterdamse haven klaar zijn.

Het bestaande pand in Amsterdam Noord is te klein geworden voor Chocolatemakers, producent van eerlijke en echte chocolade. Aan de Radarweg in de Amsterdamse haven wordt daarom een hele nieuwe fabriek gebouwd. Daarbij wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van herbruikbaar materiaal en het nieuwe gebouw krijgt een groot dak met zonnepanelen waardoor het zelfvoorzienend is. 

De nieuwe fabriek komt in de haven waardoor het zeilschip Tres Hombres haar lading cacaobonen voor de deur kan afleveren. In de toekomst zal dat wellicht vaker moeten gebeuren omdat in het nieuwe onderkomen jaarlijks ruimte is voor de productie van 400 ton chocolade. Dat is tien keer zo veel als in de oude fabriek.

Chocolatemakers is de enige chocoladeproducent in Nederland die alle onderdelen van het chocolade maken in eigen hand heeft. In de nieuwe fabriek komt ook ruimte voor bezoekers om de productie met eigen ogen te bekijken. De chocoladerepen zijn alleen te koop bij speciaalzaken en daarnaast is de Amsterdamse horeca een belangrijke afnemer van de duurzame chocolade.