Whatsapp

Sport

Honderden ziedende Ajax-fans versperren weg van spelersbus

15 april 2018, 23.10 uur · Aangepast 16 april 2018, 13.52 uur

AMSTERDAM Een groep boze supporters blokkeerde de spelersbus van Ajax bij de ingang van de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. Ajax gaf in Eindhoven het landskampioenschap weg, op een manier die nauwelijks pijnlijker had kunnen zijn. En dus was een deel van de supporters woest.

Om 20.30 uur arriveerde de spelersbus in Amsterdam, waar de vermeende godenzonen van Ajax direct werden tegengehouden door woedende Ajax-supporters. Een groep van ongeveer 150 man blokkeerde de toegang naar het stadion en dus zaten de spelers vast in het voertuig. 

Lees ook: Ajax kan kampioenschap PSV niet voorkomen

Bus muurvast
De politie was in groten getale aanwezig, maar wilde geen toelichting geven op de ontstane volkswoede. Directeur Edwin van der Sar en trainer Erik ten Hag stonden de boze supporters kort te woord. Hakim Ziyech kwam als een van de eersten uit de bus en zou volgens verschillende media een duw hebben gekregen van supporters. Er werd ook flink gescholden op de spelers toen ze de bus uitkwamen.

Ajax verloor met 3-0 van PSV, waardoor die club zich na het duel landskampioen mocht noemen. De Amsterdammers speelden een slechte wedstrijd waarbij ook nog eens twee rode kaarten werden gepakt. 

Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen
Whatsapp