Noord-Holland

Zwembad Hilversum weer open na onwelwordingen: oorzaak nog niet duidelijk

16 april 2018, 12.10 uur · Aangepast 16 april 2018, 13.38 uur

Inter Visual Studio/Lucas Mol
Inter Visual Studio/Lucas Mol

HILVERSUM - HILVERSUM Zwembad De Lieberg in Hilversum is weer open nadat er er vrijdag meerdere mensen onwel werden. Er werd een vreemde lucht geroken, maar de oorzaak van het euvel is nog niet vastgesteld. "Dat moet de komende dagen duidelijk worden."

Toen er meerdere mensen, onder wie enkele scholieren, onwel werden, werd besloten het zwembad te sluiten. Drie mensen werden afgevoerd naar het ziekenhuis. "Zij moesten, volgens het protocol, zes uur in het ziekenhuis blijven, maar zijn vrijdag allemaal weer naar huis gegaan", laat operationeel manager Olivier van Veen weten aan NH Nieuws. 

Lees ook: Meerdere scholieren onwel door 'vreemde lucht' in zwembad Hilversum

Hoewel het nog niet duidelijk is wat precies tot de onwelwordingen heeft geleid, werd er vrijdag door meerdere mensen wel een chloorlucht geroken. "Mensen klaagden over een verhoogde chloorconcentratie, maar wat het precies was kunnen we nog niet zeggen. Duidelijk is wel dat het nooit om vrijgekomen chloorgas kan gaan. Dat is echt onmogelijk", benadrukt Van Veen.

Een onafhankelijk onderzoek, mede ondersteund door de gemeente, moet nu uitsluitsel geven over de precieze oorzaak. De resultaten van dat onderzoek worden snel verwacht. "Dat moet de komende dagen duidelijk worden."