Noord-Holland

John voor derde keer slachtoffer van brandstichting: "Wil deze zieke geest zich melden?"

16 april 2018, 11.07 uur

PURMEREND - PURMEREND "Ze hebben ons huis proberen in de fik te steken, zes weken geleden al mijn auto, en nu de schuur." John Wolkers uit Purmerend werd vannacht weer opgeschrikt door alweer de derde brand in korte tijd. Twee keer eerder werd er bij hem al brand gesticht en ook nu lijkt het vuur aangestoken.

"We weten niet waarom, want we hebben met niemand ruzie", zegt John terwijl hij midden in de nacht op straat staat nadat het vuur in zijn schuur geblust is.  Twee weken geleden werd er bij de Purmerender een met lampenolie doordrenkte handdoek door de brievenbus gepropt en aangestoken. Zijn vrouw merkte de brand gelukkig snel op, waardoor ze snel konden handelen en met hun twee kinderen ongedeerd bleven.

Ten einde raad
Een maand terug ging ook hun auto in vlammen op. Na de brand van afgelopen nacht is John ten einde raad. "Wil deze zieke geest zich melden bij de politie alsjeblieft?", zegt hij zichtbaar aangeslagen. 

Hoewel hij niet weet waarom iemand het op zijn gezin gemunt heeft, denkt hij wel een vermoeden te hebben wie de branden heeft aangestoken. "Maar dat hebben we aan de politie overgedragen."

Na de tweede brand riep de politie getuigen op zich te melden. Tot op heden is er nog niemand aangehouden. De oorzaak van de brand van afgelopen nacht is nog niet officieel bekend, maar de politie houdt wel sterk rekening met brandstichting.