Sport

NL
V

Ten Hag kraakt mentaliteit Ajax

15 april 2018, 21.35 uur · Aangepast 16 april 2018, 12.16 uur

EINDHOVEN Ajax-trainer Erik ten Hag was zondagavond hard voor zijn selectie na de smadelijke nederlaag (3-0) tegen PSV. Terwijl de Eindhovenaren op het veld de schaal in ontvangst namen, fileerde hij de mentailiteit van zijn ploeg. "PSV heeft een betere teamspirit."

De concurrent kampioen zien worden in een rechtstreek duel kwam hard aan bij Ten Hag. "Dat doet pijn in mijn buik. Alle goede bedoelingen ten spijt, dat wil je niet meemaken."

Lees ook: Justin Kluivert: "Pijnlijkste moment uit loopbaan"

"Te vrijblijvend, te passief, te plichtmatig"
Ten Hag kwam tot de conclusie dat zijn selectie genoeg kwaliteit en talent bezit. Alleen dat het op een ander vlak eraan schort. "Voetbal is ook mentaliteit, de wil om te winnen. Het is bij ons te vrijblijvend, te passief, te plichtmatig. De absolute overgave mis ik", aldus de trainer die PSV feliciteerde. "Zij zijn verder dan wij. Ze hebben een betere teamspirit, zijn gedisciplineerder, hebben meer overlevingsdrang. Daar moeten wij aan werken. De coach is altijd verantwoordelijk, maar dat is geen kwestie van aan een paar knoppen draaien. Dat kost tijd."

Lees ook: Ajax kan kampioenschap PSV niet voorkomen