Sport

Sportclub met ballen: Huizer hockeyclub voelt als warm bad voor Kim Lammers

15 april 2018, 19.18 uur · Aangepast 15 april 2018, 21.10 uur

NH/Dennis Nieuwenhuis
NH/Dennis Nieuwenhuis

HUIZEN - HUIZEN De Huizer hockeyclub voelt als een warm bad voor oud-international Kim Lammers, momenteel assistent bij het eerste vrouwenelftal. Daar kwam verslaggever Dennis Nieuwenhuis zondag achter tijdens zijn bezoek aan de Super Sunday bij de club.

Na haar spelerscarrière keerde Lammers vorig jaar terug bij de club waar het voor haar allemaal begon. "Het is eigenlijk alsof ik niet ben weggeweest terwijl dat toch zeventien jaar is geweest. Het is als thuiskomen. De mensen die nog steeds rondlopen, mijn tweelingbroer die hier nog speelt bij de veteranen, mijn ouders die hier om de hoek wonen en daarnaast een ontzettend leuk team die het niet onverdienstelijk doet in de hoofdklasse", vertelt Lammers. Over de kracht van de club hoeft de oud-international niet lang na te denken. "Een heel sterk verenigingsgevoel en ook als je vandaag ziet op de club wat ze allemaal doen. Een wedstrijd tegen Laren en voor de kinderen plezier. Gewoon mooi om te zien hoe het leeft binnen de club".

Speaker zonder microfoon
Iemand die al jaren van ver te horen is op het sportcomplex van de Huizer hockeyclub is speaker Arend Hoogeveen. Met zijn harde stemgeluid kan hij ook zonder microfoon het publiek toespreken. "Twee wedstrijden geleden was de microfoon kapot en deed ik het maar zonder microfoon en toen hoorde ik van het publiek dat ik helemaal geen microfoon nodig had", vertelt Hoogeveen lachend. In zijn ogen is er in de afgelopen twintig jaar weinig veranderd binnen de vereniging. "Ik werd lid met 500 leden, we hebben nu bijna 1200 leden en we zijn nog steeds dat familieclubje gebleven".

Gekkenhuis in de keuken op Super Sunday
Zoals altijd dook Dennis ook deze keer weer de keuken in bij de vereniging, maar deze keer was het anders dan anders merkte ook Dennis. Je merkte duidelijk dat het Super Sunday was. "We komen eigenlijk wat handjes tekort en ook wat producten te kort", vertelt Bernadette Kroon van de kantine. "Ik heb tien zakken van tien kilo friet besteld dus dat is 100 kilo friet, maar ik heb niet meer. Het is er allemaal door heen". Voor Dennis betekende dit dat hij iets anders moest kiezen. Na een zorgvuldige keuring kreeg de tosti uiteindelijk een mooie 9.

Wil je dat Dennis Nieuwenhuis ook eens bij jouw club op bezoek gaat? Geef je dan op via sport@nhsport.nl en Dennis komt binnenkort een keertje langs. Sportclub met ballen wordt dit seizoen iedere zondagmiddag tussen 14.00 uur en 18.00 uur uitgezonden op de radio in NH Sport.