Ga naar Content

Een toekomst zonder aardgas? Noord-Hollanders zien het wel zitten

NOORD-HOLLAND Veel Noord-Hollanders zijn positief over een toekomst zonder het gebruik van aardgas. Dat blijkt uit een onderzoek van ons NH Nieuws panel. Zeker 61 procent van de ondervraagden geeft aan het idee in redelijke tot zeer hoge mate te steunen om volledig aardgasvrij te leven.

Enige zorg van de omslag naar duurzame energie is het kostenplaatje. Hoewel er subsidie beschikbaar is voor mensen die overgaan op duurzame energie zegt 32 procent van de mensen zich grote zorgen te maken over de kosten die zo'n transitie met zich mee brengt. Slechts 13 procent van de mensen maakt zich over het kostenplaatje helemaal geen zorgen. 

Lees ook: Bijna alle woningen in Purmerend gasvrij: nu de oude huizen nog

Naast het streven om aardgasvrij te leven geeft ruim 27 procent van de deelnemers aan van plan te zijn om zonnepanelen te laten installeren. Wel is een groot deel van de ondervraagden van mening dat de overheid doormiddel van subsidie en voorlichting meer moet doen om duurzaamheid bij particulieren te stimuleren. Bekijk hier alle resultaten van het onderzoek

Wil je ook deelnemen en ben je nog geen lid van ons NH Nieuws panel, schrijf je dan hier alvast in. Je ontvangt dan automatisch een uitnodiging voor onze onderzoeken.

Verantwoording
De 1500 leden van het NH Nieuws panel zijn begin april bevraagd over hoe ze aankijken tegen duurzaamheid. 747 leden namen deel aan het onderzoek. 

Jouw Noord-Holland
Dit jaar doorkruisen we in 'Jouw Noord-Holland' de provincie op zoek naar duurzame initiatieven en innovaties. Deze maand is het thema 'nieuwe energie'. Met nieuwsverhalen en video's op onze online platformen, radio en tv staat NH Nieuws een week lang volledig in het teken van dit thema. Bekijk hier alle verhalen over nieuwe energie.

Foto: