Noord-Holland

Tientallen meisjes benaderd door 'loverboy' op kermis De Goorn

15 april 2018, 14.15 uur

DE GOORN - DE GOORN Een deel van de tienermeiden die gisteravond de kermis in De Goorn bezochten, zijn aangesproken door een loverboy. Maar waar andere loverboys vaak sinistere bedoelingen hebben, wilde deze loverboy de meiden juist wijzen op het gevaar achter de gladde praatjes.

"Hé schatje, wat zie je er mooi uit? Mag ik je nummer?" De acteur die door de gemeente Koggenland als loverboy het feestgedruis was ingestuurd, sprak met die woorden in totaal 22 meisjes in de leeftijdcategorie van 13 tot 17 jaar aan.  

Lees ook: Lianne viel op 13e in handen van loverboy: "Er was geen ontsnappen mogelijk"

De avances van de ingehuurde charmeur sloegen aan: zes meisjes gaven zonder aarzeling hun nummer aan de jongen, schrijft de gemeente Koggenland in een persbericht over de actie Fakeboys

De overige zestien meisjes bleken verstandiger: zij gaven hun telefoonnummer niet prijs. "Maar ze vonden het lastig om 'nee' te zeggen en weg te lopen", aldus de gemeente. 

Volgens Koggenland is met de actie 'de kwetsbaarheid van jonge meiden' aangetoond. "En hoe belangrijk het is dat ze weerbaar zijn." Een uitzondering daargelaten reageerden alle aangesproken meiden enthousiast op de actie. Ook ouders reageerden positief. 

Lees ook: Meld Misdaad Anoniem bindt strijd met loverboys aan

Het zorgteam van de gemeente is na afloop van 'de flirt' met de acteur met alle meiden in gesprek gegaan. De burgemeester spreekt van een honderd procent score. "Omdat we alle 22 meisjes een belangrijke boodschap hebben meegegeven."

De gemeente benadrukt dat er in Koggenland 'nagenoeg geen meldingen' zijn. "Maar dat betekent niet dat het probleem hier niet speelt."