Noord-Holland

Duizenden lopers in actie tijdens Hilversum City Run

15 april 2018, 17.43 uur · Aangepast 28 september 2018, 16.49 uur

HILVERSUM - HILVERSUM Ruim 10.000 fanatiekelingen stonden vandaag aan de start van het grootste eendaagse sportevenement van 't Gooi: de Hilversum City Run. Waar vooraf nog een beetje gevreesd werd voor mogelijk te warm weer, was het met temperaturen rond de 15 graden eigenlijk ideaal loopweer.

"Als het goed is, wordt het één groot feest. De winkels in het centrum zijn zelfs open, de horeca kan profiteren en in meerdere disciplines kan men meedoen", liet organisator Dick Slootbeek eerder al weten. En dat werd het. Uiteraard stonden de gezichten van sommige lopers toen ze net over de finish waren niet direct op de meest vrolijke stand, maar daar was de pret niet minder om.

Deelnemers konden vandaag meedoen aan de vijf kilometer lange 'Ladies Run', de 1.500 meter lange 'Kids Run', familielopen over 1.500 en 3.000 meter en uiteraard de wedstrijdloop over ruim zestien kilometer. 

Om 11.00 uur vertrokken de eerste deelnemers vanaf het vernieuwde marktplein Langgewenst. Vervolgens was het de hele dag een komen en gaan van sportievelingen in het Hilversumse centrum.