Noord-Holland

Opnieuw Amsterdammer opgepakt in Rotterdamse moordzaak

15 april 2018, 11.49 uur

AT5
AT5

AMSTERDAM - AMSTERDAM (AT5) De politie heeft vrijdagavond in Amsterdam-Oost opnieuw een Amsterdammer aangehouden in het onderzoek naar de in Rotterdam doodgeschoten Ergin Başakçi.

Twee weken geleden werd een buurtonderzoek gestart op Zeeburg in verband met een vluchtauto die gebruikt werd bij de liquidatie. Het voertuig werd uitgebrand teruggevonden op Zeeburg. 

Lees ook: Amsterdamse politie pakt man op voor liquidatie op Rotterdams terras 

Vorige week vrijdag kon de politie al een 25-jarige Amsterdammer op Zeeburg aanhouden. Deze verdachte is donderdag voorgeleid aan een rechter-commissaris. Deze heeft geoordeeld dat de verdachte in belang van het onderzoek in ieder geval nog 14 dagen vast blijft zitten.

Identiteit was bekend
Na de eerste aanhouding was de politie gericht op zoek naar een tweede verdachte. Ook hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie in Rotterdam augustus vorig jaar. Zijn gegevens werden binnen de politie verspreid om hem op te sporen.

Lees ook: Rotterdamse moordzaak leidt richting Amsterdam en Diemen

Agenten herkenden de gezochte man toen hij in de auto zat met zijn vriendin. Zij hielden de 25-jarige Amsterdammer aan en doorzochten direct na de aanhouding twee woningen in Amsterdam-Oost. De als tweede aangehouden man wordt morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Beloning gouden tip
Het onderzoek naar de liquidatie van de 42-jarige Başakçi loopt nog. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit. Er ligt nog steeds 20.000 euro beloning klaar voor de gouden tip.