Noord-Holland

NL
V

Autovandaal trekt spoor van vernieling door Julianadorp: tientallen banden lekgestoken

15 april 2018, 11.16 uur · Aangepast 15 april 2018, 13.23 uur · Foto: NH Nieuws/Rachel Morssink

JULIANADORP De politie heeft vannacht een 19-jarige man uit Den Helder aangehouden voor het leksteken van tientallen autobanden in Julianadorp.

De man werd rond 4.00 uur aangehouden, vertelt een politiewoordvoerder tegen NH Nieuws. De autovandaal had het vooral voorzien op auto's in of in de omgeving van de Doorzwin, schrijft de politie Den Helder op Facebook.

Het exacte aantal gedupeerden is nog niet bekend, maar de politie heeft inmiddels negentien meldingen binnen. "Maar misschien worden dat er nog meer", aldus de woordvoerder. 

Als reactie op een vraag van een bezorgde buurtbewoonster schrijft de politie Den Helder dat auto's ter hoogte van de huisnummers 2312, 2505 en 5036 zijn vernield. De vandaal heeft echter ook in andere delen van de straat huisgehouden, blijkt uit reacties van buurtbewoners. 

"Hier zijn [van] vijf auto's de banden lek gestoken", schrijft een man die op nummer 50 woont. Ter hoogte van de huisnummers 25 en 28 zouden de banden van zeven auto's zijn vernield, schrijft een vrouw. "Doorzwin 42 ook!", reageert een vrouw daaronder. 

De woordvoerder raadt gedupeerden aan aangifte te doen via internet. "Dan nemen we vandaag of morgen contact op."

Google Streetview