Noord-Holland

NL
V

Honderden motoren rijden optocht voor Molukse gevangenen: "We blijven doorgaan tot ze vrij zijn"

14 april 2018, 23.36 uur · Aangepast 15 april 2018, 01.52 uur

MEDEMBLIK Met ronkende motoren hebben 800 motorrijders vanmiddag een optocht vanaf Den Oever naar Enkhuizen gereden voor het jaarlijks terugkerend evenement Peringatan Ride Out. Met die rit haalden de motormuizen geld op voor Molukse politieke gevangenen in Indonesië.

"Die mensen zitten al elf jaar vast en we rijden ook al voor het elfde jaar. Ze moeten waarschijnlijk nog heel lang in de gevangenis blijven. Wij blijven dus rijden totdat de laatste politieke gevangene vrij is", aldus Danny Matulessy tegen NH Nieuws. Met het geld dat de motorrijders ophalen, ondersteunen ze de gevangenen en hun families. "Zo kunnen ze rondkomen met hun kinderen."

Lees ook: Bijna duizend motorrijders rijden vanmiddag door West-Friesland

De rit begon vanochtend om 9.00 uur in Assen, waarna zij via Oosterwolde naar Den Oever reden. Daar wordt een pauze van anderhalf uur gehouden, waarna ze de optocht vervolgden naar Enkhuizen en Lelystad. Hoe veel de motorrijders hebben opgehaald, is nog niet bekend. 

De gemeente  waarschuwde in verband met de grote stoet voor vertraging en overlast. Om problemen te voorkomen, werd de stoet begeleid door de politie.