Ga naar Content

Syrische Abdou maakt zich grote zorgen over thuisland na aanvallen: "Hele nacht niet geslapen"

HOOFDDORP Na de aanvallen op Syrië vrijdagnacht, heeft Abdou Al Assadi (53) geen oog dicht gedaan. De van oorsprong Syrische journalist loopt stage bij NH Nieuws en vindt dat er met de aanval een verkeerde boodschap wordt overgebracht.

"Met de aanval geeft Amerika als het ware toestemming aan Assad om conventionele wapens te gebruiken. Chemisch mag blijkbaar niet maar 'gewone' raketten wel", aldus Abdou tegen NH Nieuws. 

Paniek
Abdou woont met zijn vrouw en kinderen inmiddels meer dan drie jaar in Nederland, maar zijn familie woont nog steeds in de Syrische hoofdstad Damascus. "Vanmorgen sprak ik mijn oudste zus. Zij is erg in paniek. De hele bevolking is in paniek", vertelt Abdou. Volgens hem zijn ze vooral bang voor de reactie van Assad na de aanvallen van Amerika. 

Lees ook: Syrische Hoofddorper Abdou vreest voor vernietiging thuisland: "Ik heb al mijn dromen daar achtergelaten"

"Het is beschamend voor de mensheid dat Assad nog steeds aan de macht is", is Abdou van mening. Hij is bang dat de situatie alleen maar erger wordt. "Het is alsof er opnieuw een Holocaust uitbreekt."

Steun Rusland
Als Rusland steun blijft geven aan Syrië, ziet Abdou de toekomst somber in. "Dan verdwijnt Syrië van de kaart. Er komt geen einde aan de oorlog als de rest van de wereld niet in actie komt."  

Foto: NH Nieuws