Noord-Holland

IJmuidenaar Barry Schaap heeft 'witte koorts' voor het leven: "De mooiste club van Nederland"

15 april 2018, 09.46 uur · Aangepast 15 april 2018, 12.55 uur

NH Nieuws

VELSEN-ZUID - VELSEN-ZUID Noem Barry Schaap gerust een diehard Telstar-fan. Al 41 jaar lang is alles wat er in Velsen-Zuid gebeurt voor hem de belangrijkste bijzaak in het leven. "Waar ik kom, ik heb het er altijd over."

De liefde voor de club bespreekt hij niet alleen op zijn vaste plek op de tribune in het stadion van Telstar. Maar ook doordeweeks in de haven van IJmuiden, waar hij werkt bij een sleepbotenonderneming.

Lees ook: Promotiekoorts in IJmuiden: "Forza, Witte Leeuwen"

Het is dan ook geen toeval dat sinds 2016 de naam van de club op de zijkant van zijn moderne sleepboot prijkt. "Ik ben trots dat Jim Iskes (eigenaar van het bedrijf, red.) deze boot wilde vernoemen naar Telstar", vertelt de IJmuidenaar aan NH Nieuws

Zonnetje
Schaap noemt het vaak 'hard werken' om een fan te zijn. "De laatste jaren verliezen we natuurlijk vaak, maar dit seizoen draait het als een zonnetje", lacht hij. "Met een hele frisse wind door de club: met Mike Snoei en Piet Buter aan het roer. Het is leuk om te kijken."

Lees ook: Telstar wint en is zeker van halve finales nacompetitie

De successen van dit seizoen vindt hij mooi, maar Barry wil nog niet denken aan promotie. "Laten we eerst maar eens zorgen dat we bovenin de eerste divisie kunnen blijven meedraaien. Wie weet maken we ooit die stap nog eens", aldus Schaap.