Ga naar Content

Syrische Hoofddorper Abdou vreest voor vernietiging thuisland: "Ik heb al mijn dromen daar achtergelaten"

HOOFDDORP De Syrische Abdou Al Assadi (53), stagiair bij NH Nieuws, is inmiddels drieënhalf jaar in Nederland en bezorgd over de ontwikkelingen in zijn vaderland. Zijn mede-stagiair, tevens Syrisch vluchteling, Mohammad Al Mousa (21) zocht hem thuis in Hoofddorp op en sprak met hem over zijn kijk op de gebeurtenissen in Syrië.

"Ik volg al het nieuws via social media en via de Arabische televisie", vertelt Abdou. Volgens hem zijn niet alle Arabische zenders echter even objectief. "Veel persbureaus hebben een eigen politieke agenda. Dat is ook wat ze aan hun kijkers willen overbrengen. Maar waar ze het allemaal over eens zijn is dat er overduidelijk iets aan de hand is in Syrië."

'Dromen achtergelaten'
De escalerende situatie houdt Abdou dagelijks bezig. "Ik geloof niet dat ik rustig kan leven in Nederland, want ik heb al mijn dromen in Syrië achtergelaten", zegt hij. "Mijn gedachten zijn nog steeds daar."

Lees ook: Syrische vluchteling wanhopig: "Het leven in Syrië was makkelijker dan hier"

Abdou is bang dat er straks niks meer van zijn land overblijft. "Als Rusland niet stopt met de steun aan de Syrische regering, dan komt er geen einde aan. Syrië verdwijnt van de kaart. Dit gaat gebeuren zolang de rest van de wereld niet in actie komt."

Foto: NH Nieuws