Noord-Holland

Weemoed om overleden ziekenhuiskat Boris: "Hij bracht mij zo veel troost"

14 april 2018, 09.46 uur

NH Nieuws/Emmelie Valkenburgh

HILVERSUM - HILVERSUM De dood van de ziekenhuiskat Boris maakt veel los in en rond het Tergooi Ziekenhuis in Hilversum. Jarenlang bivakkeerde het beestje in de buurt van het Tergooi Ziekenhuis en won de harten van patiënten, personeel en buurtbewoners. "Het was zo'n lieve kat", vertelt een patiënt van het Tergooi Ziekenhuis. "Ik ga hem heel erg missen."

"Ik word echt heel verdrietig van dit nieuws", vertelt de patiënt. Een ander herinnert zich hoe veel troost Boris bracht. "Als ik mij rot voelde, liep ik altijd even langs Boris om hem te aaien. Soms nam ik zelfs brokjes mee. De kat hoorde echt bij het ziekenhuis", vertelt ze. Ook veel medewerkers kunnen Boris nog goed herinneren. "Het was zo bijzonder om te zien hoe veel warmte dat beestje aan veel patiënten gaf", aldus een medewerker. 

Boris is gevonden op een parkeerplaats n Wijk bij Duurstede, waar hij een paar jaar geleden met z'n baasje naartoe verhuisde. Dat laat Boris' baasje Heidi van Eck op Facebook weten. "Waarschijnlijk heeft hij een rustig plekje gezocht onder een auto. Daar is hij omgevallen van ouderdom."

Lees ook: Ziekenhuiskat Boris is niet meer: "Omgevallen van ouderdom" 

Nieuwe ziekenhuiskat
De ziekenhuismedewerker vertelt dat veel patiënten graag een nieuwe ziekenhuiskat verwelkomen. "Het ziekenhuis wordt uitgedaagd om een nieuwe ziekenhuiskat bij het asiel te kopen voor de patiënten, omdat het ze zo goed doet", vertelt hij. 

Of het ziekenhuis een nieuw diertje gaat aanschaffen is nog niet bekend.