Ga naar Content
Noord-Holland

Storing in meldkamer brandweer Weesp: brandweerploeg niet gealarmeerd voor brand in woning met dode man

13 april 2018, 22.55 uur · Aangepast 13 april 2018, 23.11 uur
Door: · Foto: Inter Visual Studio

WEESP Het rommelt onder de vrijwilligers van brandweer Weesp. De vrijwilligers worden er op aangesproken dat zij vanmiddag niet aanwezig waren bij de brand in een woning aan de Pastoor Jansenstraat, waar een dode man werd aangetroffen. Dat kwam door een storing in de meldkamer, bevestigt een woordvoerder van Veiligheidsregio Gooi- en Vechtstreek vanavond. Die storing is inmiddels opgelost.

In de woning woedde korte tijd brand. In eerste instantie waren er alleen twee brandweermannen van brandweer Weesp aanwezig. Zij hebben de deur geforceerd en een eerste inspectie uitgevoerd, aldus de woordvoerder. Ook hebben zij een kat naar buiten gedragen en bluswerkzaamheden uitgevoerd. De grote ploeg uit Weesp is er echter nooit aangekomen, want zij waren niet gealarmeerd vanwege de storing.

Lees ook: Overleden man gevonden na woningbrand in Weesp

Later arriveerden er wel twee ploegen uit Diemen en uit Driemond. Diverse bronnen laten weten aan NH Nieuws dat deze ploeg later aankwam dan dat de ploeg van Weesp er had kunnen zijn. De woordvoerder kan dit niet bevestigen: "Dat is een te vroege conclusie in dit stadium. We gaan dit onderzoeken."

Dat de vrijwilligers erop worden aangesproken dat zij niet aanwezig waren, vindt de woordvoerder "heel vervelend". "Natuurlijk is ons er alles aan gelegen om te voorkomen dat een ploeg niet wordt opgeroepen. Wij gaan hierover nog in gesprek met onze eigen mensen, maar dat is een interne aangelegenheid."

Brandweer Weesp laat ook op Facebook weten het te betreuren dat de ploeg niet was gealarmeerd.