Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Rob Scholte: museum vandaag en morgen gewoon open

13 april 2018, 13.45 uur · Aangepast 13 april 2018, 19.46 uur

DEN HELDER Kunstenaar en museumhouder Rob Scholte zegt dat zijn museum in Den Helder vandaag gewoon opengaat. "Van 12 tot 17 uur. En morgen ook", laat Scholte weten.

Het gerechtshof in Amsterdam gaf Scholte vorige maand opdracht uiterlijk vandaag te vertrekken uit het voormalige postkantoor in Den Helder, dat hij in bruikleen heeft van de gemeente. De kunstenaar heeft er een museum en atelier gevestigd en woont er ook met zijn gezin. Zou hij niet vrijwillig vertrekken, dan volgt ontruiming.

Lees ook: Kunstenaar Rob Scholte moet vandaag vertrekken uit atelier en woonruimte

"Ontruiming zou erg voorbarig zijn en bovendien risicovol. Er loopt nog een bodemprocedure. En als uiteindelijk blijkt dat ontruimen niet mag, dan gaat dat de gemeente heel veel geld kosten", aldus Scholte.

Vervolgstappen gemeente
In een reactie zegt een woordvoerder van de gemeente: "We zien inderdaad dat Scholte het pand niet leeg heeft opgeleverd. We gaan ons beraden op vervolgstappen." Hij wilde niet zeggen welke dat zijn en wanneer die eventueel te verwachten zijn.

De gemeente Den Helder wil het pand verkopen. Twee jaar geleden wilde de raad het aan Scholte verkopen, maar daar ging het college van B en W niet in mee. De partijen liggen sindsdien met elkaar in de clinch.

Marc Ruyg