Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Kunstenaar Rob Scholte moet vandaag vertrekken uit atelier en woonruimte

13 april 2018, 10.21 uur · Aangepast 13 april 2018, 10.45 uur · Foto: ANP

DEN HELDER Kunstenaar Rob Scholte moet vandaag dan echt vertrekken uit het voormalig postkantoor aan de Middenweg in Den Helder. Na een jarenlange strijd met de gemeente heeft een rechter bepaald dat hij het pand bezemschoon moet opleveren.

Scholte gebruikt het gebouw als woonruimte en atelier. Hij had daar een overeenkomst met de gemeente voor, maar deze werd in maart vorig jaar opgezegd. Sindsdien bestrijden de twee partijen elkaar via de rechtbank. Ook stopte Scholte met het betalen van de maandelijkse kosten voor gas, water en elektra.

Lees ook: Den Helder is uitgepraat met Rob Scholte over museum

Dat werd hem in deze kwestie fataal: de Heldenaar had per 1 juli een betalingsachterstand van ruim 19.000 euro aan gas-, water- en elektrakosten. Dat vond het gerechtshof in Amsterdam een te grote schending van Scholtes verplichtingen. Daarom bepaalde het hof vorige maand dat hij het pand binnen dertig dagen moest ontruimen.

Oproep aan Rutte
De kunstenaar probeerde eind vorige maand nog met een oproep aan minister-president Mark Rutte het tij te keren, maar ook dat mocht niet baten.