Ga naar Content

Snackbar Beverwijk alweer open na overval: "De zaken gaan door"

BEVERWIJK Alsof er niets gebeurd is, opende snackbar 'Kuenenplein' in Beverwijk vanochtend zijn deuren. En dat terwijl woensdagavond een brute, gewapende overval werd gepleegd op de snackbar. "Maar de zaken gaan door", zegt eigenaar Co Ribbens. "Het is niet zo makkelijk in de horeca."

Rond 22.15 uur stormden twee mannen in zwarte kleding de zaak binnen en eisten onder bedreiging van een pistool de inhoud van de kassa. Na die te hebben gekregen, ging het duo er vandoor. De overval is vastgelegd op bewakinscamera's, maar de mannen zouden daarop slecht zichtbaar zijn. Van hen ontbreekt ieder spoor. Het bedrag dat is buitgemaakt, is niet bekend. 

Lees ook: Gewapende overval op snackbar in Beverwijk: daders gevlucht

Medewerkster Lisa die op dat moment in de snackbar aan het werk was, is te ontdaan om haar verhaal te doen. Co Ribbens neemt haar waar. Hij is net bij haar geweest om een bloemetje te brengen. "De schrik zit er bij haar goed in. Ze heeft slecht geslapen." Zijn medewerkster werkte, geheel volgens het protocol, mee met de overvallers, van wie er één als een volleerde acrobaat op de balie sprong. "Ik heb de beelden gezien, dat doe je niet zo maar", zegt hij. "Het moet een sporter zijn, een karateka of zoiets." 

De snackbar van Ribbens was al eens eerder doelwit van een overval. Toen werkte hij wél en weet daarom wat een impact het heeft op een slachtoffer. "Dit vergeet je niet zo maar. En je gaat toch ook anders naar mensen kijken. Als iemand van hetzelfde postuur je zaak binnenkomt, denk je toch even: dat zal hem toch niet zijn?"

Foto: NH Nieuws / Fred Segaar