Ga naar Content

63 blijft een magisch getal voor Telstar

Het getal 63 blijft een magische klank hebben in Velsen-Zuid. Lange tijd rapporteerde de Velsenaren bij thuiswedstrijd het aantal toeschouwers op 1963; een verwijzing naar het oprichtingsjaar van de club. Afgelopen maandag maakte Melvin Platje in Emmen de wonder boven wonder de 63e goal van deze competitie.

Platje kreeg daarom voor de training uit handen van Telstar-supporter Jomanda een slagroomtaart met het getal 63. Afgelopen maandag grapte Mike Snoei al: "Als we 63 punten halen wordt Pieter de Waard helemaal gek. Die is zo bijgelovig als het maar kan, als het om het getal 63 gaat".

Om die 63 punten te behalen moet Telstar in de resterende wedstrijden twee keer gelijkspelen en één keer winnen. De ploeg staat nu op 58 punten en moet er dus nog vijf halen om dit magische Telstar getal te behalen. Trainer Mike Snoei wil gewoon dat zijn ploeg vanaf nu echter gewoon alles wint en heeft verder maling aan de magie "Ik wil gewoon boven De Graafschap eindigen. We ontmoeten hen dan eerst in de halve finale van de play-offs en hebben dan eerst een uitwedstrijd."

Jong FC Utrecht niet eenvoudig
Ondanks het feit dat Jong FC Utrecht onderaan staat is het geen eenvoudige tegenstander. Van de laatste drie vijf wedstrijden wonnen de jonge Domstedelingen er drie, ondermeer van FC Volendam (2-1). "Als je tegen een ploeg als FC Volendam, die strijdt om een plek in de play offs, een  goed resutaat kunt neerzetten, is dat knap" aldus Snoei. Verder benadrukte de trainer nog dat zijn ploeg zich in vorm moet gaan spelen en zeker niet achterover mag gaan leunen.

Debuut Franca Overtoom als grensrechter
Een bijzondere bijkomstigheid voor de wedstrijd van vrijdag. Franca Overtoom, het zusje van oud Telstar-speler Willie Overtoom, maakt in de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht haar debuut in het betaalde voetbal. Niet als speler, maar als assistent-scheidsrechter. Daarmee is ze de derde vrouw in de geschiedenis die deel uitmaakt van de arbitrale trio. Snoei en zijn spelers zijn daar echter niet mee bezig. "Ik neem aan dat ze de kwaliteiten heeft om op dit niveau te vlaggen, laten we haar gewoon een eerlijke kans geven." 

Geen personele problemen
Telstar kent in aanloop naar Jong FC Utrecht geen grote personele problemen, alleen Rodny Cabral is geschorst vanwege zijn vijfde gele kaart. Wel staan Korpershoek, Brito en van Heertum op scherp en zijn bij de eerst volgende gele kaart geschorst.

Het duel tussen Telstar-Jong FC Utrecht is vrijdagavond vanaf 20.00 uur live te volgen bij NH Sport.