Whatsapp

Noord-Holland

Hoofddorp opent eerste publieke internationale basisschool 

11 april 2018, 20.02 uur · Aangepast 11 april 2018, 21.23 uur

HAARLEMMERMEER Voor Emma uit Frankrijk, Anushka uit India en Lenka uit Taiwan is het geweldig nieuws: de opening van de publieke internationale basisschool De Optimist in Hoofddorp. De kinderen krijgen les in het Engels, maar kunnen wel spelen met Nederlandse kinderen.

Op 8 januari opende deze eerste publieke internationale school in Hoofddorp haar deuren. "Er bleek een grote behoefte te zijn aan internationaal onderwijs in deze regio", vertelt directeur Anne-Marie van Holst. "We hebben nu al veel meer aanmeldingen dan gedacht. We zijn trots dat dit in een korte tijd is gelukt."

Wachttijden opgelopen
Een private basisschool bestond al in de gemeente, maar de wachttijden hiervan zijn de afgelopen vijf jaar enorm opgelopen. Terwijl in januari 25 kinderen drie klassen van de nieuwe school vulden, denkt de school na de zomer uit te moeten breiden naar zes klassen. 

Deze school is echter alleen bedoeld voor de kinderen van expats, zoals Emma, Anushka en Lenka. Ook kinderen van Nederlandse ouders die in de toekomst willen emigreren, kunnen er onderwijs volgen. 

Publiekelijk
Het bijzondere aan de nieuwe school in Hoofddorp is dat het publiekelijk is en onderdeel uitmaakt van de openbare basisschool De Optimist. "Bij gym of bij het buiten spelen zien we de Nederlandse kinderen, dat is erg leuk", vertelt Lenka. Haar vriendinnetje Emma vult aan: "Zo kunnen we Nederlands leren, want iedereen spreekt natuurlijk Nederlands. Ik heb nu Nederlandse én internationale vriendjes", straalt ze. 

NH
NH
Whatsapp