Noord-Holland

Twee mannen aangehouden voor liquidatie in Zaandam

11 april 2018, 11.35 uur · Aangepast 11 april 2018, 13.39 uur · Foto: Haico Kats

ZAANDAM De politie heeft twee mannen aangehouden voor betrokkenheid bij de liquidatie van een 30-jarige man uit Amsterdam op 20 februari 2014. De verdachten zijn twee mannen van 30 jaar en zijn afkomstig uit Purmerend en Amsterdam.

Ze werden vanochtend aangehouden in Houten en Purmerend. Vier jaar geleden kreeg de politie de melding dat een gewonde man op de Pieter Jelles Troelstralaan in Zaandam naast een auto lag. Hulp van toegesneld ambulancepersoneel mocht niet meer baten.

Even later werd op de Reizigersweg in Amsterdam een brandende auto aangetroffen, waarvan tijdens het onderzoek in 2014 is vastgesteld dat deze gebruikt was bij de liquidatie van de 30-jarige Amsterdammer. 

Lees ook: Doodgeschoten man Zaandam is 30-jarige Amsterdammer

Er werd een uitgebreid onderzoek gestart, maar dat onderzoek werd in 2015 stopgezet. Begin dit jaar kwam nieuwe informatie binnen en werd het onderzoek hervat. Dat heeft uiteindelijk geleid tot de aanhouding van de twee verdachten. Het tweetal zit vast en wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Arrestatie
Volgens mediapartner Regio Purmerend werd één van de verdachten met groot machtsvertoon na een inval aangehouden in een woning in D'Groene Citer op de Citerstraat in Purmerend. Zowel de woning als de kelderbox werden tijdens de inval van buitenaf bewaakt.