Ga naar Content
Noord-Holland

Stomdronken wegpiraat houdt 'het' niet op in ophoudkamer politiebureau

11 april 2018, 08.23 uur
Door: · Foto: Politie

ZANDVOORT Een stomdronken automobilist die gisterenmiddag zeer agressief door Zandvoort reed, is door inwoners van het kustdorp een halt toegeroepen. Nadat hij uren later voor de tweede keer werd aangehouden, reageerde hij bovendien vrij 'pissig'.

Toen buurtbewoners de man over de Tolweg zagen scheuren, seinden ze de politie in. De buurtbewoners besloten de komst van de agenten echter niet af te wachten en gingen zelf achter hem aan, schrijft de politie Bloemendaal, Heemstede en Zandvoort

Met succes, want nog voordat de politie de man in het vizier kreeg, hadden de buurtbewoners hem al langs de kant van de weg gezet. Toen uit een blaastest bleek dat de man veel te veel had gedronken, kreeg hij een rijverbod en werd zijn rijbewijs ingevorderd. 

Daar had de man geen boodschap aan, zo bleek toen de Haarlemse politie hem over de Leidsevaart zagen rijden. Om een achtervolging te voorkomen, besloten de agenten hem klem te rijden. Hij werd meegenomen naar het bureau, waar opnieuw proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt: ditmaal niet alleen voor rijden onder invloed, maar ook voor het rijden tijdens een rijverbod en het rijden met ingevorderd rijbewijs.  

Daarmee was de kous nog niet af: nadat de man naar de ophoudkamer (een soort wachtkamer) was gebracht, bleek hij 'het' niet langer te kunnen ophouden en plaste de ruimte onder. Ook daarvoor is de proces-verbaal opgemaakt.