Whatsapp

Noord-Holland

Museum Singer in Laren blij met miljoenenschenking: 'Is hier ontstaan en moet hier te zien zijn'

11 april 2018, 00.30 uur · Aangepast 1 oktober 2018, 09.05 uur · Door Robbert Bianchi

LAREN Directeur Jan Rudolph de Lorm van Museum Singer is dolblij met de schenking van de familie Blokker. Niet alleen krijgt het museum een belangrijke kunstcollectie cadeau, maar met een groot geldbedrag kunnen ze ook nog een nieuwe vleugel laten bouwen.

"Ik ben vooral heel blij en opgewonden dat we dit kunnen gaan maken, want het klopt zo", vertelt directeur Jan Rudolph de Lorm aan NH Nieuws. De collectie Nardinc, zoals de geschonken schilderijen heten, is een onmisbare aanvulling op de huidige collectie van het Singer, die voornamelijk uit impressionisten bestaat van vóór 1900.

"Maar van de generatie die daar op volgt en die zich daartegen afzet ná 1900, de avantgarde zoals Sluijters, Gestel en Mondriaan, die hebben we maar mondjesmaat", vertelt de directeur vol vuur. "En dat stuk kunnen we nu ook laten zien."

Lees ook: Singer Museum Laren krijgt miljoenencollectie van Blokker

Volgens de directeur is de collectie van grote waarde voor Laren. "Zowel de verzameling die we al hebben als de verzameling die erbij komt, is hier op deze plek ontstaan. En hier moeten we het dus ook laten zien." In 2020 moet de nieuwe vleugel klaar zijn en kan het publiek kennismaken met het werk.

Overlast
Overigens is niet iedereen in Laren even blij dat het zo goed gaat met het museum. Laren kampt al jaren met een groot parkeerprobleem en ervaart overlast van de vele auto's in het centrum. "Als het museum nog groter wordt zal de gemeente echt iets moeten doen om het centrum te ontlasten", aldus omwonende Matthijs Siers. 

Google Streetview
Whatsapp