Volendam geeft goede reeks geen vervolg in Utrecht

10 april 2018, 00.39 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Niek Broersema

UTRECHT FC Volendam kon de goede reeks van de afgelopen tijd geen positief gevolg geven tegen Jong FC Utrecht. In de sfeerloze Galgenwaard werd het 2-1 voor de thuisploeg. De Volendammers vallen daardoor een plekje terug op de ranglijst en staan nu tiende.

Teije ten Den kreeg van trainer Misha Salden de voorkeur boven Enzo Stroo in de punt van de aanval en hij beschaamde dat vertrouwen niet. Nadat Giovanni Troupée Volendam in de negende minuut op achterstand had gezet, zorgde Ten Den vlak voor rust voor de gelijkmaker. Hij kopte de bal bij de tweede paal binnen uit een voorzet van Ties Evers.

Daarvoor zag Ten Den een schot al in het zijnet verdwijnen en spatte een vrije trap van Joey Veerman af op de lat. De ploegen gingen dus met een 1-1 stand naar de kleedkamers.

Jong FC Utrecht was sterker in de tweede helft, vooral via invaller Karim Loukili, die Volendam vijf minuten voor tijd dan ook de das omdeed met de 2-1. Het was een doepunt waarbij doelman Verhulst niet helemaal vrijuit leek te gaan. FC Volendam creëerde ook te weinig in de tweede helft om voor de winst in aanmerking te komen.

De ploeg van Misha Salden moest de negende plek daardoor overdoen aan SC Cambuur. Die ploeg won van Jong AZ. Volendam staat nu op de tiende plek met 46 punten uit 35 duels.

Opstelling Jong FC Utrecht: Nijhuis; Dumis, v.d. Meer, Troupée, Kali, Velanas, Zwartjes, Mulder (Loukili/60), Sow, Hilterman (Tesselaar/82), Mallahi

Opstelling FC Volendam: Verhulst; Evers, Tol, Klinkenberg (Runderkamp/89), Kok; Veerman (Stroo/88), Visser, Vlak; Doodeman, Ten Den, Berenstein