Ga naar Content

Bloemendalers zijn klaar met geweld op 'hun' strand: "Dit kan echt niet meer"

BLOEMENDAAL Veel Bloemendalers zijn klaar met de geweldsuitbarstingen rond de strandfeesten in Bloemendaal aan Zee. Het meest recente slachtoffer is een 26-jarige Amsterdammer, die zondagavond bij een strandfeest aan de Zeeweg in zijn werd buik gestoken.

"Het gaat elke keer fout", vertelt een bewoner van het dorp. Er moet beter gecontroleerd worden, vindt hij. Een vrouw is de overlast meer dan zat. "Het strand is voor alle mensen en niet alleen voor de feestgangers die echt te ver gaan. Ik vind het echt niet kunnen", vertelt ze. "Ik vind dat ze te ver gaan."

Lees ook: Slachtoffer steekpartij strandfeest 26-jarige man: mogelijk schot gelost

De gemeente neemt vooralsnog geen maatregelen en wacht het politieonderzoek af. Sommige bewoners vinden dat onterecht, en vinden dat er wel actie moet worden ondernomen. "Zet de mensen die het te bont maken op een zwarte lijst", stelt een bewoner voor. 

Lees ook: Geen maatregelen na nieuw geweld bij strandfeesten Bloemendaal: strandtenten weigeren reactie

Er is een 24-jarige man aangehouden voor de steekpartij, maar de politie is nog op zoek naar getuigen. Bovendien zou er vlak voor de steekpartij een schot zijn gelost bij het strandfeest. 

Volgens de politie gaat dat om een 'losstaand incident'. "Ook daar zouden we heel graag informatie over willen", aldus de politiewoordvoerder. 

Foto: NH Nieuws