Hoger beroep moordzaak Freddy Sloterwijk van start

HIPPOLYTUSHOEF - Vandaag start in het Hof van Amsterdam het hoger beroep in de zaak van de vermoorde Freddy Sloterwijk uit Hippolytushoef. Het lichaam van de man werd augustus 2015 gevonden met een zak over het hoofd in het Amstelmeerkanaal bij Slootdorp. Sloterwijk bleek te zijn gewurgd.

Voor de moord werden in november 2016 drie mensen veroordeeld tot celstraffen. Al hun zaken komen voor het Hof nogmaals aan bod. Agnes de V. kreeg een celstraf van elf jaar opgelegd. Opvallend is dat zowel zij als het OM in beroep zijn gegaan tegen deze strafmaat. De in 1941 geboren hoofdverdachte Jaap K. heeft op het laatste moment ook besloten zijn celstraf van twaalf jaar aan te vechten.

De ex-man van V., Mario de K., werd veroordeeld tot een celstraf van acht maanden. Ook hij is in beroep gegaan. Hij zou hebben geholpen bij het dumpen van het lichaam, voor betrokkenheid bij de moord werd zelf werd hij vrijgesproken.

Lees ook: Tot 12 jaar cel voor moord Freddy Sloterwijk

Vandaag wordt in de rechtszaal besloten hoe het proces eruit gaat zien. Wanneer de inhoudelijke zitting gaat plaatsvinden is nog niet duidelijk, het OM hoopt nog deze zomer.

Meer over dit onderwerp:
Noordkop & Texel hippolytushoef slootdorp nieuws
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws