Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Landgoed Hoenderdaell en Vlindorado in de race voor 'beste dierentuin'

9 april 2018, 13.15 uur · Aangepast 9 april 2018, 18.18 uur · Foto: Landgoed Hoenderdaell

ANNA PAULOWNA Dierenpark Hoenderdaell in Anna Paulowna is genomineerd voor de ZooSite Award 2018. Het landgoed doet mee in de categorie 'mooiste dierentuinen' die niet zijn aangesloten bij de Europese organisatie van dierentuinen (EAZA). De overdekte vlindertuin Vlindorado in Waarland dingt mee in de categorie 'beste indoor dierentuin'.

Het landgoed Hoenderdaell is aangelegd op voormalig akkerland aan de rand van Anna Paulowna. Het park bestaat uit diverse dierenverblijven en een uitgestrekt natuurgebied. De complete wandelroute is acht kilometer lang. Daarnaast opent in mei de nieuwe roofvogeltuin, er is een roofdierenverblijf van Stichting Leeuw en er zijn plannen voor de opvang voor olifanten

Lees ook: Ottertjes gaan naarbuiten

De verkiezing 'mooiste niet-EAZAdierentuin' is een publieksprijs voor de dierentuin die het compleetste dagje uit bieden. Landgoed Hoenderdaell is vorig jaar voor de derde keer op rij verkozen tot tot beste uitje van Noord-Holland door de ANWB en 'meest ecologische dierentuin' door de provincie Noord-Holland. Robert Kruijff: "We zijn zeer vereerd en proberen zoveel mogelijk de tijd mee te gaan. We merken het aan de groeiende bezoekersaantallen." 

Vlindertuin
De overdekte vlindertuin Vlindorado in Waarland, is genomineerd in de voor 'beste indoor dierentuin'. De vlindertuin kweekt in de eigen rupsenkwekerij een aantal tropische vlinders zelf en er komen wekelijks 500 tot 800 vlinderpoppen uit Costa Rica, Filipijnen en Maleisië naar Waarland.

Lees ook: Uniek: grootste vlinder ontpopt

Stemmen voor ZooSite Awards 2018 kan tot en met 28 april. De uitslag is in mei.