Ga naar Content
Noord-Holland

Formatie Wijdemeren gestrand

9 april 2018, 11.12 uur · Aangepast 9 april 2018, 18.30 uur
Door: · Foto: NH

LOOSDRECHT De eerste formatiepoging in de gemeente Wijdemeren is gestrand. De formateurs zijn gestopt.

De formateurs Arjan Dros en Ab Krook waren aangesteld door De Lokale Partij om het formatieproces te leiden. Na veel 1-op-1 gesprekken hebben het CDA, DorpsBelangen en D66 gemeld dat ze niet verder wilden met De Lokale Partij. "Hierdoor zijn wij tot de conclusie gekomen dat een coalitie die recht doet aan de verkiezingsuitslag niet haalbaar is", zo zeggen de formateurs.

Lees ook: Formatie Wijdemeren toch achter gesloten deuren

"Wel is ons gebleken dat een breed gedragen coalitie tussen CDA, DorpsBelangen, VVD en D66 wel tot de mogelijkheden zou kunnen behoren. Inmiddels hebben wij De Lokale Partij geïnformeerd dat wij niet in staat zijn om aan hun verzoek te kunnen voldoen en daarom onze werkzaamheden als informateur/formateur per direct hebben beëindigd", aldus de formateurs.

De Lokale Partij vindt het jammer. "Wij zagen een samenwerking met Dorpsbelangen wel zitten. En hadden graag samen het motorblok gevormd van de coalitie", zegt Alette Zandbergen van de partij. "Wij prijzen de inzet van de formateurs. Ze hebben er echt alles aan gedaan." 

Het CDA heeft het stokje van De Lokale Partij overgenomen en een informateur bereid gevonden hen te helpen bij het vormen van een coalitie.