Sportclub met ballen: Clubliefde kent geen grenzen bij Sparks Haarlem

HAARLEM - Clubliefde kent geen grenzen. Dat constateerde onze reizende reporter Dennis Nieuwenhuis zondag bij zijn bezoek aan Sparks Haarlem. De honkballers speelden hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen in de overgangsklasse tegen het eveneens uit Haarlem komende Onze Gezellen.

Synoniem voor die clubliefde bij Sparks is Chantal de Sanders. Zij is coach bij het tweede damesteam van de softbaltak. Doordeweeks en in het weekend reist zij helemaal vanuit Den Helder naar Haarlem om bij 'haar' cluppie te kunnen zijn. De reden daarvoor is heel helder. "De liefde voor de sport en de club is heel groot. Het is een echte familieclub. Mijn kinderen hebben hier gespeeld en die zijn na onze verhuizing gestopt. Dat zie ik bij zoveel speelsters die ouder worden en die kinderen krijgen. Hun kinderen komen dan ook weer spelen bij Sparks", legt De Sanders uit. De grote afstand vormt dan ook geen beletsel voor haar om iedere keer weer naar Haarlem te reizen. "Het is zo leuk. Het spel is leuk, de vereniging is leuk, dan heb je het er voor over."

Ome Tinus al veertig jaar bij Sparks
Ook Tinus van Rullen is iemand waarvoor clubliefde heel belangrijk is. Al bijna veertig jaar is hij belast met allerlei zaken bij Sparks. "Krijtlijnen trekken, dat de lijntjes er weer netjes op staan. Lijnen op het gras trekken, want daar is weer nat krijt voor nodig, en het veld bijhouden", somt Van Rullen op. Hij wordt liefkozend ome Tinus genoemd door tal van mensen, maar ook aan het tijdperk van Tinus dreigt een einde te komen. "Aan het eind van het jaar denk ik dat ik ermee stop. Na veertig jaar vind ik het dan welletjes", laat hij weten.

Tosti's, broodjes en patat populair
Natuurlijk sloeg Dennis ook deze keer de keuken niet over. Hans Kuijpers zwaait daar de scepter. Met hem is ook gelijk één van de weinige genoemd die lid was van Sportclub Haarlem, de club die fuseerde met HHC tot Sparks Haarlem. "Ik heb het initiatief genomen voor de fusie. Ik heb toen gedacht met twee clubs op één complex, daar kan je ook één club van maken", legt hij uit. In zijn kantine vormden de meest verkochte snacks geen verrassing. Zo gaan tosti's, broodjes kroket, fricandel en patat goed bij Sparks. Uiteraard moest onze reizende reporter dat zelf even testen en hij kwam na een kritische keuring uit op een 8,5 voor het broodje kroket met mayonaise.

Wil je dat Dennis Nieuwenhuis ook eens bij jouw club op bezoek gaat? Geef je dan op via sport@nhsport.nl en Dennis komt binnenkort een keertje langs. Sportclub met ballen wordt dit seizoen iedere zondagmiddag tussen 14.00 uur en 18.00 uur uitgezonden op de radio in NH Sport. Volgende week brengt hij een bezoek aan de Huizer Hockey Club.

Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws