Buren van Schiphol beleven dagje uit op de Polderbaan

SCHIPHOL - De Polderbaan op Schiphol is een tijdje dicht voor onderhoud. Tot en met 15 april wordt er onder andere gewerkt aan de verlichting en aan nieuws asfalt. Maar tussen de werkzaamheden door mochten omwonenden van de luchthaven de start- en landingsbaan op voor de 'Polderbaan Experience'.

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

Een goedmakertje wil Tom Goemans van Schiphol het dagje uit voor buren niet noemen. Vanwege de tijdelijke sluiting van de Polderbaan, worden de Aalsmeerbaan, Buitenveldertbaan en Zwanenburgbaan vaker gebruikt. En dat betekent meer hinder voor de omwonenden van die banen. Goemans: "Als je mensen laat zien wat er gebeurt, hoop ik dat ze het beter begrijpen."

Lees ook: Polderbaan Schiphol drie weken dicht voor groot onderhoud

Driehonderd omwonenden, van wie het grootste deel kinderen, waren op de Polderbaan Experience afgekomen. Met bussen werden de families naar de startbaan gebracht. Daar mochten de kinderen een speurtocht doen, kregen ze uitleg over de vogelwacht, de brandweer, de sneeuwvloot en les in het binnenloodsen van een vliegtuig.

Na 15 april mag de Polderbaan weer drie jaar gebruikt worden voor landend en startend vliegverkeer. In 2021 gaat de baan weer dicht voor een nog langere onderhoudsbeurt.

Meer over dit onderwerp:
schiphol polderbaan nieuws schiphol
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws