Whatsapp

Noord-Holland

Kritiek op 'verkeersremmer' gevaarlijke weg in Westerland: "Het is geen drempel"

7 april 2018, 14.24 uur

WESTERLAND Een nieuwe verkeersdrempel aan de Koningsweg in Westerland krijgt veel kritiek van fietsers. De weg staat bekend als gevaarlijk omdat auto's er veel te hard rijden terwijl er ook veel kinderen over de weg naar school fietsen. Een verkeersdrempel zou de situatie moeten verbeteren, maar de fietsers vinden dat het heuveltje niet veel toevoegt. "Je ziet eigenlijk niet eens dat het een drempel is."

Vooral de schoolkinderen zijn niet blij. "Ze rijden superhard en dan maken ze een nieuwe drempel en dan is het geen drempel", zegt een meisje. Een jongen doet een krantenwijk in de buurt en voelt zich op z'n zachtst gezegd niet veilig. "Soms heb ik het idee dat ik aangereden word", zegt hij. 

De andere weggebruikers zijn niet veel positiever: "Ik weet niet eens wat ik ervan vinden moet, ik zie dit ook niet als een oplossing", "Dit stelt allemaal niks voor", "Dit is geen drempel", zijn enkele reacties van buurtbewoners.

Twee opties
De Werkgroep Victor Veilig is al drie jaar bezig om de situatie aan te pakken. Ook daar zijn ze niet blij met de huidige oplossing. "Waarom investeren in iets dat niet werkt? Het is niet eens een drempel te noemen. Het doet niks." De werkgroep heeft direct contact opgenomen met de gemeente.

Gemeenteraadslid Henk-Jan Wittink van Onafhankelijk Hollands Kroon vindt dat de drempel sowieso geen oplossing is. "Om de situatie te verbeteren zijn er twee opties: een schoolbusje die kinderen 's ochtends naar school brengt en 's middags weer terugbrengt. Of het aanleggen van fietspaden."

De gemeente was vandaag niet in de mogelijkheid om commentaar geven.

 
NH Nieuws
Whatsapp