Ga naar Content
Noord-Holland

Harry Slinger door het stof om bedreiging gemeente Zaanstad

7 april 2018, 09.50 uur
Door: · Foto: ANP Kippa

ZAANSTAD Drukwerk-zanger Harry Slinger gaat door het stof om bedreiging aan het adres van de gemeente Zaanstad. Toen de gemeente in een geschil over de betaling van leges onlangs dreigde beslag te leggen op zijn inkomsten, inboedel en auto, dreigde hij laatstgenoemde 'zelf door de pui van het stadhuis te rijden'.

Wethouder Munnikendam heeft de Westzaner vanmiddag te kennen gegeven dat "er medewerkers zijn die zich door mijn uitspraken in de media bedreigd voelen", zo tekent De Orkaan op uit Slingers mond. 

Lees ook: Harry Slinger woedend om 'onterechte' belasting gemeente Zaanstad: "Ik rijd door de pui van het stadhuis"

Hij kreeg te horen dat de gemeente dit soort uitspraken niet tolereert, en er bij herhaling actie tegen hem zal worden ondernomen. Voor de volkszanger reden om zijn woorden terug te nemen: "Medewerkers die zich op wat voor manier dan ook door mij bedreigd voelen, bied ik mijn welgemeende excuses aan."

Zonnepanelen
Voor de betaling van de leges maken zijn excuses overigens geen verschil. Hoewel de gemeente in 2017 de leges voor de aanvraag van zonnepanelen op monumenten afschafte, moet Slinger de 1.100 euro voor zijn aanvraag uit 2015 gewoon betalen. 

Volgens de gemeente kunnen leges namelijk niet met terugwerkende kracht worden afschaft. "Kortom, de uitspraak bleef dat wij de leges gewoon moeten betalen."