Ga naar Content
Noord-Holland

Utopia stopt toch niet: programmamakers beginnen 'helemaal opnieuw'

6 april 2018, 16.25 uur
Door: · Foto:

LAREN Er komt toch een vervolg op het populaire realityprogramma Utopia. Eerder maakte productiebedrijf Talpa bekend dat het programma zou stoppen, maar er komt nu dus toch een doorstart.

Het programma moest stoppen omdat het huurcontract van het Utopia-terrein in Laren was opgezegd. Talpa huurde de grond van de provincie, maar die heeft het terrein doorverkocht aan de gemeentes Hilversum, Gooise Meren en Laren. Zij willen het gebruiken voor een woningbouwproject.

Nieuw terrein 
In overleg met de drie gemeentes heeft Talpa nu toch een nieuw terrein gevonden, vlak bij het huidige. Het nieuwe huurcontract is getekend voor ten minste anderhalf jaar.

Lees ook: Utopia stopt na 4,5 jaar en vertrekt uit Laren

Overigens betekent het nieuwe huurcontract niet dat het huidige seizoen zal worden voortgezet. Op 1 juni is de laatste aflevering, waarna op 4 juni 'Utopia 2' zal beginnen. In het nieuwe seizoen begint het programma weer van voor af aan. "De inwoners zullen dus letterlijk alles opnieuw moeten bouwen", stelt de gemeente Laren in een persbericht. 

Nieuw programma
In Utopia 2 hebben de inwoners nauwelijks iets om mee te beginnen. Op het terrein ligt alleen een oude telefoon met 25 euro beltegoed, 250 euro cash en een paar planken om het de eerste dagen mee te redden. Alle inwoners mogen thuis wel één kist inpakken met spullen die ze de eerste weken hard nodig denken te hebben. Ze zullen na binnenkomst flink moeten aanpakken en meteen moeten starten met bouwen. Wie de kantjes ervan afloopt of wie niet lekker in de groep ligt, is zijn plek niet zeker want ook in Utopia 2 mag er om de acht weken iemand genomineerd worden voor eliminatie.

Voor het nieuwe seizoen van Utopia wordt nog gezocht naar kandidaten. "De kijker zal wel enkele vertrouwde gezichten terug gaan zien", valt te lezen in het persbericht. "De inwoners die eind december 2017 actie hebben gevoerd om Utopia te behouden, kunnen zich namelijk opnieuw aanmelden. Dat geldt dus voor de huidige inwoners, maar ook voor de kandidaten die ten tijde van de campagne in Utopia verbleven maar inmiddels thuis zijn."