Ga naar Content
Noord-Holland

Intercity 'Defect' tussen Amsterdam en Breda wordt buiten de spits één euro goedkoper

6 april 2018, 09.27 uur
Door: · Foto: ANP

AMSTERDAM De Intercity Direct, de geplaagde snelle intercityverbinding tussen Amsterdam, Schiphol, Rotterdam en Breda, wordt buiten de spits één euro goedkoper.

Dat heeft de NS bekendgemaakt. Nu moet er vanuit Amsterdam na station Schiphol Aiport nog 2,40 euro toeslag voor de snellere trein worden betaald. Na 8 april wordt dit buiten de piekuren 1,40 euro. 

Boete
De afgelopen maanden was de trein buiten de spits helemaal toeslagvrij. Dat was het gevolg van een boete die de NS vorig jaar kreeg wegens ondermaatse prestaties van de Intercity Direct in 2016. Het boetegeld werd op deze manier teruggegeven aan reizigers.

Lees ook: Mogelijk razendsnelle flitstrein tussen Amsterdam en Groningen/Leeuwarden

De Intercity Direct werd in het leven geroepen na het debacle met de hogesnelheidstrein Fyra, die van het spoor werd gehaald wegens onoverkomelijke problemen. De snelle trein viel de afgelopen jaren te vaak uit, kwam te laat en bood te weinig zitplaatsen. Volgens de NS gaat het inmiddels beter. Volgens cijfers kwamen reizigers eind vorig jaar in 83 procent van de ritten op tijd aan. Dat is net voldoende om aan de ondergrens te voldoen.

Wanneer zijn de daluren voor de Intercity Direct?
Daluren zijn de uren tussen 9.00 en 16.00 uur, van 18.30 tot 06.30 uur en weekend- en feestdagen.