Noord-Holland

Basisschoolrapport na bijna 80 jaar weer terug bij eigenaresse: "Heel bijzonder"

5 april 2018, 23.33 uur

NH Nieuws / Sophie Markvoort

IJMUIDEN - IJMUIDEN De zoon van de Santpoortse Hannie Rutte vond tijdens een verbouwing in IJmuiden een vergeeld schoolrapport uit 1939. Na een zoektocht via Facebook kon de eigenaresse, Trijntje 'Tiny' Schriever-Veenstra haar toenmalige cijfers vandaag weer inzien.

De IJmuidense is inmiddels 84 jaar oud en vindt de hereniging met haar 'verloren' schoolrapport heel bijzonder. "Toen we uit dit huis weggingen, heb ik er nog een tijdje naar gezocht. Maar ik kon het niet vinden, dus toen dacht ik 'laat maar dan'." 

Maar op wonderbaarlijke wijze is het boekje nu toch bij haar terug gekomen. "Mijn zoon vond het in een kast, onder een laag zeil en vloerbedekking", vertelt Hannie. "Toen heb ik het op Facebook gezet, omdat ik toch wel wilde achterhalen van wie het dan was geweest. En dat lukte!"

Lees ook: Santpoortse vindt 79 jaar oud rapport en zoekt eigenaresse: "Ik houd van dit soort dingen" 

Het bericht werd vele malen gedeeld en zo kwam het bij Tiny terecht. Maar of ze daar nou zo blij mee is? "Ik heb ook wel veel onvoldoendes gehaald", lacht ze. "Maar wel een acht voor gedrag, want ik was een keurig kind. Toch wel heel bijzonder dat ik dit nog in handen heb. Wie had dat ooit gedacht?"