Ga naar Content

Hudson's Bay in oude V&D in Haarlem: de eerste beelden

HAARLEM In de voormalige V&D in het centrum van Haarlem opent morgen een nieuw warenhuis: Hudson's Bay. NH Nieuws kreeg vandaag alvast een sneak peek in het beroemdste winkelpand van de stad. De Canadese eigenaar biedt veel nieuws, maar er wordt ook aan de V&D-tijd gedacht. De roltrappen en restaurant La Place mét het bekende dakterras staan namelijk nog steeds op hun plek.

De afgelopen maanden was het pand verstopt achter doeken en werkte Store Manager Marc van der Veur en zijn team aan de metamorfose van het winkelpand. De zeven etages bieden 18.000 vierkante meter aan winkeloppervlakte en is het dertiende warenhuis van Hudson's Bay in Nederland.

Om het warenhuis officieel te openen zal er feestelijke confetti de lucht in worden geschoten met honderd gouden tickets. Deze tickets kunnen worden ingewisseld voor een waardecheque met bedragen tussen de 5,- en 500,- euro. Na het openingsmoment wordt het publiek uitgenodigd om het feest binnen voort te zetten, waarbij voor allerlei entertainment wordt gezorgd.

Kappers en nagelververs
Ten opzichte van de V&D verandert er veel. Kleding voert de boventoon in Hudson's Bay. Veel aandacht wordt besteed aan 'beleving' en verzorging. Schoonheidsspecialisten, kappers en nagelververs verwennen de klanten. Het warenhuis moet een meerwaarde bieden ten opzichte van kopen op internet.

Burgemeester Jos Wienen van Haarlem opent de winkel morgen om 10 uur.

Foto: NH Nieuws