Ga naar Content
Noord-Holland

Daniël #2: "Ik lig soms een half uur lang op zijn graf"

4 april 2018, 22.00 uur · Aangepast 4 april 2018, 22.16 uur
Door: · Foto: NH Nieuws / Arnold van Oosten

AMSTERDAM Met enige regelmaat gaat Daniël Gellvoet (37) naar het graf van zijn vader. “Ik kan soms een half uur, drie kwartier op het graf liggen en mijzelf de illusie geven dat ik met hem samen ben.” Daniël heeft Asperger. Of zoals zijn moeder het noemt: "Hij is anders bedraad". In het kader van de Internationale Week van het Autisme, brengt NH Nieuws deze week in vier delen een uniek portret van Daniël.

NH Nieuws-verslaggever Marijn Paesschen volgde de Amsterdammer drie jaar lang en kreeg zo een uniek inkijkje in zijn leven. Paesschen sprak uitgebreid met Daniël, maar ook met zijn familie, vrienden, hulpverleners en zijn psychiater. 

Meer zien? Bekijk hier alle afleveringen!

De meer dan honderd uur aan videomateriaal en interviews resulteerden in vier uitgebreide longreads. In tekst, video en foto neemt Paesschen je mee in het wonderlijke brein van Daniël. Met humor en verwondering, soms ook confronterend en onnavolgbaar. 

Bekijk hieronder deel 2 van de serie. Klik hier om het verhaal fullscreen te bekijken of scroll hieronder door het verhaal.