Ga naar Content
Noord-Holland

Haarlemse vrienden ontmoeten jeugdheld Adriaan: "Ongekend, nog steeds in een roes"

4 april 2018, 16.32 uur
Door: · Foto: Den&Ben&Dan

HAARLEM "Zo bijzonder!" De 29-jarige Ben Prins uit Haarlem raakt er niet over uitgepraat. Met twee vrienden ondernam hij een speciale Bassie en Adriaan-roadtrip naar Zuid-Spanje, compleet met knipogende rode Honda, robot Robin en als kers op de taart een ontmoeting met de enige echte Adriaan. "Het was echt ongekend, we zitten nog steeds in een roes", aldus Prins.

Het idee voor de roadtrip ontstond bij het in elkaar zetten van de niet van echt te onderscheiden Bassie en Adriaan-auto. "Die moest natuurlijk een doel krijgen", vertelde Prins eerder aan NH Nieuws. En zo begon hij met zijn vrienden Dennis en Danny afgelopen vrijdag aan een 'reis vol verrassingen'. Die leidde via Vlaardingen - de woonplaats van de inmiddels 82-jarige Bassie - dwars door België en Frankrijk naar het zonnige Zuid-Spaanse Benalmádena, de woonplaats van Adriaan.

Lees ook: Haarlemmer maakt roadtrip in stijl van Bassie en Adriaan

En daar gebeurde iets wat ze nooit hadden durven dromen. Adriaan, die per mail op de hoogte was gesteld van de trip, ontving hen met open armen. "We hadden om 12.00 uur afgesproken in het dorp", vertelt Prins. "En waar we dachten ergens in het dorp koffie te gaan drinken, nodigde hij ons echter uit bij hem thuis! Zo bijzonder!"

"Alle aandacht"
"Het is echt zo speciaal om je jeugdheld te ontmoeten en vervolgens alle aandacht van hem te krijgen", gaat Prins verder. "We hebben echt oneindig zitten praten. Over filmopnames, hoe ze Robin de robot hebben bedacht, de regisseur in hem is nog steeds volop aanwezig. Wij drieeën komen ook uit de mediawereld, dus we hebben uiteraard ook wat beelden met Aad samen gemaakt. Hij had zelfs zelf al een hele afscheidsscène bedacht."

Uiteindelijk brachten de mannen de hele dag door met de oude acrobaat. "Speciaal voor ons had hij zijn acrobatenpak aangetrokken en toen zijn we met de Honda naar zijn stamkroeg gereden. Daar komen veel Nederlanders die daar wonen en dat was echt te gek. Aad trakteerde ons zelfs op lunch, en toen we aanboden deze te betalen zei hij: 'Je gaat toch niet tegen een oude acrobaat in?'"

Roes 'uitslapen'
Vandaag leven de drie Haarlemmers nog steeds in een roes. "We hebben gisteravond op bed nog wel drie uur nagepraat", aldus Prins. "Vandaag doen we lekker rustig aan en genieten we van het prachtige weer. Morgen stappen we weer in de Honda naar huis. We willen van het weekend weer in Nederland zijn. Dan gaan we beginnen aan het monteren van de aftermovie."

De reis van Den&Ben&Dan volgen? Check dan hun Instagram-account.

Foto: Den&Ben&Dan