Ga naar Content
Noord-Holland

Omwonenden bezorgd om komst festivalcamping Spaarnwoude

4 april 2018, 16.00 uur
Door: · Foto: Shutterstock

VELSEN-ZUID Bezoekers van het nieuwe muziekfestival Dubwise Village in Spaarnwoude krijgen de mogelijkheid om het hele weekend in het recreatiegebied te kamperen. Omwonenden maken zich zorgen over toenemende overlast, maar volgens de organisatie van het festival is dat niet nodig.

Het festival is het nieuwste in een rij van velen die in de zomer in het gebied worden georganiseerd en vindt plaats in het weekend van 16 en 17 juni. De camping, gelegen naast het festivalterrein, gaat al op vrijdag 15 juni open zodat bezoekers hun tent in alle rust kunnen opzetten. Het muziekfestival zelf begint de volgende dag om 13.00 uur. 

Lees ook: Angst voor festivaltsunami in Spaarnwoude: "Straks staan er 220 dagen per jaar hekken" 

Voorzitter van de Bewonersvereniging Spaarnwoude Harm Haage maakt zich grote zorgen om de plannen. "Wij zijn het hier niet mee eens. De hele zomer zijn er festivals in het gebied en de komst van een extra festival brengt sowieso meer overlast. De campinggasten komen daar nog bij." Hij is bang voor de gevolgen voor het verkeer, de rust en het milieu. "Het is onze plicht om hiertegen in bezwaar te gaan."

Geen lawaai
Volgens organisator Cultshift Collective hoeven omwonenden zich geen zorgen te maken over extra overlast door de 700 verwachte campinggasten. "De camping ligt vlak bij het festivalterrein en het parkeerterrein. Vrijdagavond zal er een tent met muziek zijn, maar geen groot podium en geen lawaai", legt Lars Johansson van Cultshift Collective uit aan NH Nieuws. Hij benadrukt dat Dubwise Village een klein festival is dat niet te vergelijken is met grotere evenementen als Dance Valley. Volgens hem is er bewust gekozen voor een locatie waar omwonenden minder overlast zullen ervaren. 

De organisatie heeft aangegeven nog afspraken te willen maken over het tijdstip waarop bezoekers de camping maandagochtend uiterlijk moeten verlaten.