Ga naar Content
Noord-Holland

Lichte vertraging Schiphol door storing

3 april 2018, 19.01 uur · Aangepast 3 april 2018, 19.16 uur
Door: · Foto: NH Nieuws / Doron Sajet

SCHIPHOL Reizigers op Schiphol ondervinden volgens een woordvoerster van de luchthaven "lichte vertraging'' als gevolg van computerproblemen bij Eurocontrol, de Europese luchtverkeersleiding in Brussel.

Computerproblemen bij Eurocontrol, de Europese luchtverkeersleiding in Brussel, zorgen mogelijk voor vertraging voor vele duizenden vluchten. Van de 29.500 vluchten die vandaag in Europa worden verwacht, kan ongeveer de helft enige vertraging oplopen, laat de organisatie weten.

Noodprocedures
Doordat het vluchtmanagementsysteem is uitgevallen worden beperkingen opgelegd aan het vliegverkeer. Noodprocedures zijn in werking gesteld. Vliegtuigmaatschappijen is gevraagd hun vluchtplannen opnieuw in te dienen. Onduidelijk is of er vluchten moeten worden geschrapt vanwege de storing.

Kort na de eerste melding liet de organisatie weten dat de oorzaak is ontdekt, maar dat het probleem naar verwachting pas laat in de avond is opgelost. De veiligheid is niet in gevaar, aldus Eurocontrol.

De luchthaven Schiphol adviseert vertrekkende reizigers contact te zoeken met hun luchtvaartmaatschappij of de website of de app van Schiphol in de te raadplegen.

De omvang van het oponthoud valt volgens Schiphol niet precies aan te geven, "maar de impact is niet al te groot".