Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Gijzelnemer Mediapark wil meewerken met onderzoek: "Ik weet niets meer van die dag"

3 april 2018, 16.55 uur · Aangepast 3 april 2018, 17.23 uur · Foto: NH Nieuws / Carlijn Kolk

HILVERSUM De 34-jarige verdachte van de gijzeling op het Mediapark in Hilversum, augustus vorig jaar, heeft vandaag tegen de rechter aangegeven toch mee te willen werken aan psychologisch onderzoek. Het vermoeden bestaat dat Mohamed C. een psychose had tijdens zijn daad, maar hij weigerde tot nu toe mee te werken aan onderzoeken daarnaar.

C. bedreigde op de bewuste dag een vrouwelijke medewerker op een parkeerplaats van het Mediapark met een mes. Daarna dwong hij haar om een gebouw aan de Bart de Graaffweg in te gaan. Het gebouw, waar onder meer de studio's van 3FM zijn gevestigd, werd daarop afgezet.

Lees ook: Verdachte gijzeling Mediapark weigert psychisch onderzoek

De afgelopen maanden zat de verdachte in het Pieter Baan Centrum (PBC), maar hij werkte niet mee aan psychologisch onderzoek en wilde ook geen inzage geven in zijn medische gegevens. Mederwerkers van het PBC denken dat hij in een psychose verkeerde.

Inmiddels gebruikt hij echter wel medicatie en zegt zich beter te voelen. In de rechtbank gaf hij vandaag aan dat hij wellicht een psychose had toen hij de medewerkster gijzelde. "Ik weet niets meer van de dag zelf", verklaarde hij vandaag. "Het kan kloppen dat ik ziek was." 

Op 19 juni wordt er een nieuwe proformazitting gehouden.