Noord-Holland

Beelden: Moordenaar Reduan Bakkali liep met pistool in achterzak naar sollicitatie

3 april 2018, 08.58 uur

AMSTERDAM - AMSTERDAM (AT5) De politie heeft in overleg met het Openbaar Ministerie in Amsterdam beelden vrijgegeven van Shurandy S. (41), die verdacht wordt Reduan Bakkali te hebben doodgeschoten.

Uit de beelden blijkt dat de schutter, die zich voordeed als sollicitant, met een pistool in zijn achterzak het pand inliep. Hij en twee handlangers werden afgelopen weekend aangehouden.

Kleding
De politie is echter nog op zoek naar de kleding die tijdens de liquidatie werd gedragen, meldt de NOS. Reduan Bakkali was de broer van kroongetuige Nabil, in de zaak tegen de Morco-maffia.

 

Lees ook: Drie verdachten opgepakt voor liquidatie Reduan Bakkali

De schietpartij vond afgelopen donderdag rond 8.30 uur plaats. Reduan Bakkali, was directeur van een bedrijf aan de Tt. Melissaweg. Hij werd daar doodgeschoten door iemand die zich voordeed als sollicitant. De hoofdverdachte kon vrijdagavond na een dna-match worden aangehouden.

Automatische wapens
De twee handlangers worden verdacht van wapenbezit en medeplichtigheid aan het dodelijk schietincident. Tijdens het onderzoek zijn tot nu toe meerdere automatische- en handvuurwapens en 'andere relevante goederen' in beslag genomen.

Tips
Mensen die de kleding op de foto hebben gevonden worden gevraagd contact op te nemen met de politie. Ook zoekt de politie nog getuigen die de verdachte mogelijk in de omgeving van de Tt. Vasumweg of de Klaprozenweg op de NDSM-werf hebben gezien. Volgens de politie kan dat anoniem via het speciaal daarvoor geopende telefoonnummer 06-57435079.