Ga naar Content

Brandweer Beverwijk wast auto's voor goede doel: "Wij willen kanker de wereld uit helpen"

BEVERWIJK Het Brandweerkorps Beverwijk is er al maanden mee bezig: geld inzamelen voor KWF Kankerbestrijding. Dit doen ze voor voormalig collega Tessa van Assema. Zij is door borstkanker ernstig ziek. Met Team Tessa willen ze daarom zoveel mogelijk geld ophalen door onder meer auto's te wassen in de kazerne van Beverwijk.

Binnenkort stapt Team Tessa op de pedalen voor de beklimming van de Alpe d’Huez in Frankrijk. Maar ook vandaag stroopten ze de mouwen al op en toverden ze de kazerne om in een wasstraat om tientallen auto's schoon te schrobben voor het goede doel.

Energie
De steun en inzet raakt Tessa die met haar gezin 'gewoon' mee poetst met het hele korps. "Het geeft veel energie. Het is leuk om te zien dat mensen met je meeleven. Dat maakt het een bijzondere dag, waar je veel kracht uithaalt", vertelt ze aan NH Nieuws. "De ziekte moet verslagen worden. Waar wij nu doorheen gaan is wel echt een hel", aldus haar echtgenoot Pascal van Assema.

Kanker de wereld uit
Brandweerman Michael Bommelburg: "Kanker moet de wereld uit, of een chronische ziekte worden. Maar er moet in ieder geval niemand meer aan sterven. Dat is ons doel”, besluit de 'aanvoerder' van Team Tessa over de actie. 

Wil je Team Tessa volgen met Alpe d'Huzes of hen met een donatie steunen? Kijk dan op www.teamtessa.nl.

Foto: NH Nieuws