Ga naar Content
Noord-Holland

Ruziënde 'paashazen' zorgen voor lange file op de A6

1 april 2018, 13.37 uur · Aangepast 1 april 2018, 14.57 uur
Door: · Foto: Rijkswaterstaat Verkeersinformatie

MUIDEN Als paashaas verklede mensen hebben vanochtend voor flinke vertraging en verbaasde gezichten gezorgd op de A6 bij Muiden. Daar ontstond om onduidelijke redenen een ruzie 'tussen meerdere mensen die als paashaas waren verkleed', meldt Rijkswaterstaat Verkeersinformatie. Die leidde tot een lange file in de richting van Lelystad.

Een woordvoerder van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie kan niet zeggen of de 'paashazen' de auto zijn uitgestapt en hoe de ruzie ontstond. Wel is bekend dat er meerdere politieauto's op af kwamen om te voorkomen dat de ruzie het overige verkeer zou ophouden.

Bij de politie kwamen meerdere meldingen binnen dat er mensen op de weg liepen, laat een woordvoerder weten. Volgens haar ontstond de verkeershinder 'omdat er mensen langzaam reden die op weg waren naar de Oostvaardersplassen'. Agenten hebben hen vervolgens doorverwezen naar binnenwegen om richting de Oostvaardersplassen te rijden. 

De parallelrijbaan richting Lelystad was korte tijd afgesloten en er ontstond een lange file. Inmiddels is de weg weer vrij. 

Bij de Oostvaardersplassen is vandaag een protestactie tegen het beleid daar. Mensen zijn het er niet over eens dat de dieren in het gebied niet worden bijgevoerd. De politie houdt toezicht op de demonstratie.